Внимание! Оптовий сайт! Діє мінімальне замовлення — 1000 грн!
Щоб придбати продукцію без мінімального замовлення, відвідайте наш роздрібний сайт sushi.vn.ua
Товар: Морський окунь без голови.
Паковання: На вагу.
Виробник:Канада
Термін придатності: За температури -18 градусів до 24 місяців.
Примітки: Розмір тушки 300-500г. Суха заморожування.
М'ясо морського окуня вважається одним із найсмачніших! Воно дуже ніжне та вишукане! Крім цього, морський окунь має багатий вітамінно-мінеральний склад і досить невисоку калорійність! Найсмачніше ця риба виходить у смаженому або запеченому вигляді. Водночас її можна комбінувати з різними овочами та прянощами.
Корисні властивості:
-
Вживання риби дає змогу нормалізувати рівень холестерину в крові. У 100 г риби міститься добова норма вітаміну В12. Він відповідає за синтез ДНК, тобто у разі вживання достатньої кількості вітаміну, організм не матиме проблем із поділом клітин.
-
Користь вживання морського окуня велика для людей, які мають проблеми із серцем або кровоносною системою.
-
Її рекомендується їсти діабетикам, гіпертонікам, а також страждають від атеросклерозу.
-
Також страви з окуня нададуть профілактичний вплив у разі проблем із підшлунковою залозою. Навіть шкіра, слизова та травна система працювати краще за регулярного вживання такої риби.
-
Також до складу цього продукту входять антиоксиданти, завдяки яким знижується ризик розвитку онкологічних захворювань.
Цікаво!
-
Зовні морський окунь схожий на звичайного річкового, чому він і дістав свою назву, хоча ці риби дуже сильно відрізняються і належать до різних типів.
-
Род морських окунів різноманітний, він налічує майже 100 видів. Якщо найдрібніші досягають 20 сантиметрів, то серед великих видів трапляються справжні гіганти — понад метр завдовжки й понад 20 кілограмів вагою. Тривалість життя цих риб у середньому становить 15 років, деякі види живуть понад пів століття. Але трапляються і справжні довгожителі. Наприклад, вид Sebastes aleutianus просто рекордсмен не тільки серед окунеподібних, а й серед інших видів риб. Максимально зареєстрований вік однієї з особин цього виду становить аж 205 років.
-
М'ясо морського окуня має особливу популярність серед туристів — вони використовують його як один із компонентів суші, сашимі, супів.
Морський окунь з імбиром і соєвим соусом
Інгредієнти:
-
Морський окунь — 1 штука
-
Червоний перець чилі — 10 г
-
Зелений перець чилі — 10 г
-
Лук-порей — 5 г
-
Свіжа кінза (коріандр) — 5 г
-
Рослинна олія — 15 мл
-
Імбир — 5 г
-
Часник — 5 г
-
Рибний соус — 25 мл
-
Соєвий соус для морепродуктів — 25 мл
Приготування:
-
Тушку окуня (без голови) готувати на парі впродовж п'ятнадцяти хвилин.
-
У цей час приготувати соус. Для цього нам потрібно дрібно нарізаний часник і імбир. Після чого додати рибний соус і соєвий соус, ретельно перемішати. Соус варити на середньому вогні три хвилини.
-
Приготовленого окуня викласти на страву.
-
Соломкою нарізати цибулю-порею, червоний і зелений перець чилі, прикрасити страву.
-
Зверху полити приготованим соусом.
-
Розгартованою олією обпекти рибу.
-
Прикрасьте страву гілочкою кінзи.
- Ціна: 233 ₴/кг