Увага! Оптовий сайт! Діє мінімальне замовлення - 1000грн!
Щоб придбати продукцію без мінімального замовлення, відвідайте наш роздрібрий сайт sushi.vn.ua
Товар: Тушка лосося з головою. Розмір тушки 1-2кг.
Упаковка: На вагу. Суха заморозка.
Виробник: Ногвегія.
Термін придатності: При температурі -18 градусів до 24 місяців.
Примітки: Суха заморозка.
У м'ясі сьомги міститься дуже багато корисних компонентів. Недарма вона включена до складу дієтичного харчування, призначеного для лікування захворювань серцево-судинної системи. Крім того, існують режими харчування, призначені для профілактики онкозахворювань, в складі яких також присутня сьомга. Незважаючи на те, що її калорійність дещо вища, ніж у інших риб, вона, не впливає на вагу людини, так як досить швидко перетравлюється.
Корисні властивості:
-
Сьомга – джерело легкозасвоюваного білка, що має оптимальний амінокислотний склад.
-
Філе атлантичного лосося багате вітаміном E і іншими антиоксидантними сполуками. При регулярному споживанні цієї риби уповільнюються процеси, пов’язані зі старінням організму, поліпшується стан шкіри, розгладжуються дрібні мімічні та вікові зморшки, знижується ризик появи доброякісних і ракових пухлин.
-
Вітамін A, присутній в філе атлантичного лосося, покращує зір.
-
Сьомга є багатим джерелом жирних кислот омега-3, магнію, калію і інших нутрієнтів, що зміцнюють судини і серцевий м’яз, що сприяють виведенню з організму надлишків холестерину, знижують ймовірність розвитку інфаркту та інших кардіологічних збоїв.
-
У філе атлантичного лосося містяться корисні макро- і мікроелементи, які мають протизапальну дію.
-
Жири омега-3 і інші корисні сполуки, виявлені у філе атлантичного лосося, покращують кровообіг, перешкоджають формуванню кров’яних тромбів.
-
Сьомга багата речовинами, які полегшують неприємну симптоматику псоріазу.
-
Щоденне споживання сьомги допомагає прискорити процеси відновлення організму після тривалих хвороб і важких фізичних навантажень.
-
Корисні жири, макро- і мікроелементи допомагають знизити ймовірність розвитку астми, скоротити частоту асматичних нападів.
-
Атлантичний лосось містить цілий комплекс вітамінів групи B, які забезпечують нормальну роботу нервової системи.
Фарширована сьомга
Інгредієнти:
-
Сьомга - 1 шт.,
-
Мед - 2 ст.л.,
-
Соєвий соус - 2 ст.л.,
-
Сік одного лимона,
-
Сіль.
Для начинки:
-
Креветки (варені або сирі) - 400 гр.,
-
Болгарський солодкий перець - 1 шт,
-
Імбир (корінь) - 7,5 см,
-
Зелена цибуля - 1 невеликий пучок,
-
Часник - 2 зубці,
-
Вершки - 50 мл,
-
Олія - 1 ст.л.,
-
Приправа до риби - 1 ст.л.,
-
Сіль.
Приготування:
-
Сьомгу чистимо, потрошимо, відрізаємо голову, хвіст, зябра, реберні кістки, дрібні кісточки і плавники.
-
На поверхні однієї частини філе гострим ножем прямо по шкірі робимо хрестоподібні не наскрізні (до 1 см) надрізи.
-
Тепер готуємо начинку, для цього чистимо імбир з часником. Імбир тремо на дрібній тертці, а часник тиснемо на пресі.
-
Зелену цибулю миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо.
-
У болгарського солодкого перцю видаляємо серцевину, очищаємо від насіння, а м'якоть нарізаємо кільцями.
-
Попередньо розморожені креветки очищаємо і розрізаємо вздовж навпіл кожну.
-
Розігріваємо в сковороді невелику кількість рослинного масла, викладаємо в нього підготовлені цибулю, часник і імбир, перемішуємо і смажимо, поки продукти досить добре не размягчатся, близько 5-ти хвилин. Потім вливаємо вершки, перемішуємо, робимо невеликий вогонь і готуємо, поки суміш не стане густою. Потім висипаємо в сковороду креветки, перемішуємо і прогріваємо близько 2-х хвилин.
-
Знімаємо сковороду з вогню, солимо і перемішуємо.
-
Ставимо духовку на розігрів до 220 градусів С
-
На деко для випікання застеляємо лист пергаменту, на якому розкладаємо 4 відрізки нитки або мотузки. На нитки викладаємо одну половину сьомги без надрізів шкірою вниз. Викладаємо на неї начинку, рівномірно розподіляючи її по всій площі риби, зверху заправляємо спеціями і скроплюємо свіжовичавленим лимонним соком.
-
Накриваємо половинку з начинкою другою половиною сьомги, на шкірі якої надрізи.
-
Зв'язуємо обидві рибні половинки між собою вільними кінцями нитки.
-
Деко з фаршированою сьомгою ставимо в розігріту духовку і готуємо при 220 градусів С півгодини.
-
Поки риба готується, приготуємо для неї соус. Для цього змішуємо 2 ст.л. лимонного соку, мед і соєвий соус, перемішуємо до однорідності.
-
Готову сьомгу витягаємо з духовки, акуратно перекладаємо на блюдо, зверху поливаємо соусом, накриваємо шматком фольги і даємо «відпочити» близько 7 - 8 хвилин, а потім подаємо до столу.
- Ціна: 330 ₴/кг