Відправка по Україні в термоупаковці!
У більшість міст товар доходить за 1 ніч!
Мінімальне замовлення на сайті 1500грн
Товар: Акула - привид (риба - заєць) без голови.
Упаковка: Вакуумна упаковка на вагу.
Виробник: Нова Зеландія.
Термін придатності: При температурі -18 градусів до 24 місяців.
Примітки: Розмір тушки 300-500 г. Суха заморозка.
Риба-заєць вважається досить екзотичною через свою недавню появу на ринку. Але вона вже знайшла своїх прибічників, які оцінили її соковите м'ясо та полюбили за відсутність кісток та луски! Європейські кухарі обирають саме цю рибу для створення своїх шедеврів, тож рекомендуємо і вам придивитись до цієї незвичайної морської жительки! Завжди свіжі постачання і вигідна ціна!
Корисні властивості:
-
М'ясо цієї риби багате білком, який повністю засвоюється людським організмом.
-
Риба-заєць багата вітамінами А, Е і Д, які підтримують роботу ряду систем і органів, виводять з організму токсини, сприяють засвоєнню важливих мінеральних елементів.
-
Мінерали, яких теж чимало в волокнах, беруть активну участь в обмінних процесах. Вони підтримують функціональність залоз внутрішньої секреції на потрібному рівні, стимулюють водний обмін в клітинах і тканинах.
-
Велика кількість корисних жирних кислот дозволяє використовувати рибу для очищення крові. Виведення з організму шкідливого холестерину знижує ймовірність розвитку атеросклерозу, гіпертонічної хвороби.
Цікаво!
-
Дивовижний факт про рибу-заєць - вони відкладають яйця! Самка не метає стандартно ікру, а формує в білкову "колиску" кладку. У ній протягом року ці яйця визрівають, а потім з "авоськи" з'являються вже повністю сформовані мальки довжиною до 10 сантиметрів!
-
Справжнє назва цієї риби звучить зловісно — європейська химера (Chimaera monstrosa). Вона відноситься до химерообразних хрящових риб і водиться у водах Тихого та Атлантичного океану, а також зустрічається в Баренцевому морі.
-
Риба-заєць немає плавального міхура, як і акула, тому змушена постійно перебувати в русі, щоб триматися на плаву.
-
Донедавна ця риба вважалась непридатною для споживання. Тільки на початку ХХ століття вчені з'ясували, що м'ясо риби-заєць володіє унікальними цінними властивостями.
Риба-заєць в клярі
Інгредієнти:
-
Риба-заєць - 700 г
-
Борошно пшеничне - 1 ст.
-
Манка - 1 ст.
-
Яйце куряче - 3 - 4 шт.
-
Паприка - 2 ч. Л.
-
Чебрець - 1 ч. л.
-
Сіль - 1 ч. л.
-
Молоко - 2 ст. л.
-
Масло - для обсмажування
Приготування:
-
Миємо філе риби. Просушуємо паперовими серветками. Ріжемо кожне філе на порційні шматочки.
-
Приготуємо все необхідне для кляра. Спочатку зіб'ємо яйця з молоком.
-
В одній тарілці стакан манки, в інший змішаємо борошно, паприку, чебрець і сіль.
-
Наливаємо в сковороду олію і ставимо на плиту. Кожен шматочок риби, спочатку обвалюємо в борошні, потім вмочуємо в яйце.
-
Слідом обвалюємо в манці. І знову в яйці.
-
Викладаємо в розігріту сковороду з маслом і обсмажуємо з обох сторін, на мінімальному вогні приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
-
Подаємо з овочами.
- Ціна: 176 ₴/кг