Відправка по Україні в термоупаковці!
У більшість міст товар доходить за 1 ніч!
Мінімальне замовлення на сайті 1500грн
Товар: Тушка хека.
Упаковка: Вакуумна упаковка на вагу.
Виробник: Іспанія.
Термін придатності: При температурі -18 градусів до 24 місяців.
Примітки: Розмір тушки 100-300г. Суха заморозка.
Хек має приємний ніжний смак - в цьому відношенні він нагадує тріску, але є більш жирним. Запах свіжої риби яскраво виражений, але зберігається недовго, тому до нього застосовують швидку заморозку. М'ясо хека практично без кісток, ніжне, має білий або кремовий колір. Є безліч варіантів його приготування і поєднання з іншими продуктами.
За рахунок ніжної консистенції з філе хека виходить відмінний фарш. Він підходить для приготування котлет, зраз, всіляких запіканок, суфле, пудингів, паштетів, ковбасок.
Корисні властивості:
-
прискорює обмінні процеси в організмі;
-
стабілізує рівень цукру в крові;
-
запобігає гормональним збоям, а зокрема проблемам зі щитовидною залозою;
-
блокує розмноження шкідливих бактерій і мікробів в організмі;
-
позитивно впливає на шкіру і стан слизових оболонок;
-
усуває запальні процеси;
-
зміцнює імунітет і протистоїть вірусним і бактеріальним захворюванням;
-
поліпшує зір;
-
відновлює після навантажень резерви, витрачені на вчинення фізичної роботи та інтелектуальної діяльності;
-
підтримує після важких захворювань і хірургічного втручання.
Цікаво!
-
Хек в будь-якому вигляді найчастіше продають без голови. На це є дві причини: перша - об гострі зуби легко поранитися, друга - багато покупців не хочуть витрачати гроші на велику і майже не потрібну голову.
-
З плавального міхура мерлузи роблять клей і деякі суміші, які використовуються в будівництві.
-
До складу хека входить фолієва кислота, тому дану рибу рекомендують вживати жінкам, які планують завагітніти.
-
Ця риба - один з найцінніших і щедрих джерел йоду.
Хек в зеленому часниковому соусі
Інгредієнти:
-
Хек - 4 шт
-
Часник - 3 зубчики
-
Рубана петрушка - 3 ст. л.
-
Свіжий лавровий лист - 1 шт
-
Оливкова олія extra virgin - 4 ст. л.
Приготування:
-
Зубчики часнику очистити і дрібно порубати. Листя петрушки ретельно подрібнити - з половини не дуже великого пучка повинні вийти три повні столові ложки зелені.
-
Розігріти на сковороді на середньому вогні чотири столові ложки оливкової олії. Як тільки масло нагріється, додати часник, а через пару хвилин - всю петрушку.
-
Стейки з хека обсушити паперовими рушниками, злегка посолити і викласти на сковороду так, щоб вони не торкалися одне одного. Додати в сковороду лавровий лист.
-
Підсмажити рибу протягом десяти-дванадцяти хвилин, потім акуратно перевернути за допомогою плоскої і тонкої лопатки, притримуючи рибу руками, і смажити з іншого боку ще стільки ж.
-
Готові стейки викласти на тарілки, полити зверху зеленим часниковим соусом і відразу подавати - найкраще разом з молодою вареною картоплею.
- Ціна: 150 ₴/кг