Відправка по Україні в термоупаковці!
У більшість міст товар доходить за 1 ніч!
Мінімальне замовлення на сайті 1500грн
Товар: Тушка хека.
Упаковка: Вакуумна упаковка на вагу.
Виробник: США.
Термін придатності: При температурі -18 градусів до 24 місяців.
Примітки: Середня вага 400 г. Суха заморозка.
Хек є володарем нежирного дієтичного м’яса, яке відрізняється своєю м’якістю і ніжністю. Після термічної обробки м’ясо набуває білого кольору і легко відділяється від кісток. Ця риба є хорошим джерелом корисних білків і великого різноманіття вітамінів і мінералів. Враховуючи низьку ціну та корисні властивості, хек варто включити у свій раціон будь-якій людині!
Корисні властивості:
-
прискорює обмінні процеси в організмі;
-
стабілізує рівень цукру в крові;
-
запобігає гормональним збоям, а зокрема проблемам зі щитовидною залозою;
-
блокує розмноження шкідливих бактерій і мікробів в організмі;
-
позитивно впливає на шкіру і стан слизових оболонок;
-
усуває запальні процеси;
-
зміцнює імунітет і протистоїть вірусним і бактеріальним захворюванням;
-
поліпшує зір;
-
відновлює після навантажень резерви, витрачені на вчинення фізичної роботи та інтелектуальної діяльності;
-
підтримує після важких захворювань і хірургічного втручання.
Цікаво!
-
Хек в будь-якому вигляді найчастіше продають без голови. На це є дві причини: перша - об гострі зуби легко поранитися, друга - багато покупців не хочуть витрачати гроші на велику і майже не потрібну голову.
-
З плавального міхура мерлузи роблять клей і деякі суміші, які використовуються в будівництві.
-
До складу хека входить фолієва кислота, тому дану рибу рекомендують вживати жінкам, які планують завагітніти.
-
Ця риба - один з найцінніших і щедрих джерел йоду.
Смажений хек з білими грибами, запеченим фенхелем, солодкою цибулею і помідорами
Інгредієнти:
-
Філе хека - 2 шт
-
Фенхель - 1 шт
-
Білі гриби - 2 шт
-
Помідори - 2 шт
-
Солодка червона цибуля - 1 шт
-
Свіжий чебрець - 3 стебла
-
Свіжий розмарин - 3 стебла
-
Часник - 1 зубчик
-
Перець чилі - 2 шт
-
Гвоздика - 2 шт
-
Чорний перець горошком - 3 шт
-
В'ялені маслини - за смаком
-
Оливкова олія extra virgin - за смаком
-
Сіль - за смаком
-
Лист буряка - за смаком
Приготування:
-
Підготувати овочі: помідори помити, розрізати поперек, цибулю - на 8 частин, гриби - тонкими пластинами уздовж, фенхель - на 4 частини, теж уздовж. Листя буряка вимити в холодній воді.
-
У маленькому сотейнику підігріти оливкову олію з чебрецем, розмарином, розчавленим зубчиком часнику, горошинами чорного перцю, гвоздикою і двома маленькими стручками чилі.
-
На гриль сковороді розкласти фенхель, солодку цибулю, помідори і змастити процідженою гарячою ароматною оливковою олією. Поставити в духовку на 30 хвилин, духовка повинна бути заздалегідь нагріта до 200 градусів.
-
Тим часом, порізати тушку хека на філе. Висушити паперовими серветками. Посолити, обсмажити на оливковій олії до готовності, але не пересушувати.
-
Окремо підсмажити шматочки білих грибів.
-
Сервіровка: на тарілці розкласти листя буряка і смажені скибочки білих грибів, потім філе хека, навколо запечені шматочки фенхеля, солодкої цибулі і помідорів, додати в'ялені маслини, полити залишками гарячого ароматного оливкового масла, посолити крупною морською сіллю, поперчити чорним меленим перцем.
- Ціна: 139 ₴/кг