Відправка по Україні в термоупаковці!
У більшість міст товар доходить за 1 ніч!
Мінімальне замовлення на сайті 1500грн
Товар: Кільця кальмара.
Упаковка: Картонна коробка.
Виробник: Китай.
Термін придатності: При температурі -18 градусів до 24 місяців.
Примітки: Глазур від 35%. Ящик 5 кг.
Як і будь-яке дієтичне м’ясо, кальмари – ідеально збалансований продукт. В ньому міститься багато білка і практично немає жирів і вуглеводів. Молюски багаті вітамінами С і РР (нікотинової кислоти), Е. За кількістю калію м’ясо кальмарів може змагатися з бананами і злаками – цих молюсків навіть називають бальзамом для серця. Також кальмари містять залізо, мідь і йод та цілющі амінокислоти таурин, лізин і аргінін.
Корисні властивості:
-
покращують роботу ендокринної системи;
-
зміцнюють серцево-судинну систему;
-
видаляють з організму шлаки і токсини;
-
мають сечогінну дію;
-
благотворно впливають на органи травлення;
-
мають антисклеротичну ефектом;
-
надають регенеруючу дію на печінку;
-
сприяють нарощуванню м’язової маси.
Цікаво!
-
Кальмари мають три серця. Два з них виконують допоміжну функцію, і вони качають кров в основне серце, а воно відправляє її далі, в інші органи.
-
У кальмарів кров блакитного кольору, а не червоного. Нашій крові червоний колір надає залізо, а у них замість заліза кисень переноситься з допомогою міді.
-
У Тихому океані водяться так звані летючі кальмари. Розганяючись під водою і вистрибуючи на поверхню, вони пролітають за 20-30 метрів.
-
У кальмарів, що мешкають в холодних приполярних водах, напівпрозоре тіло, як і у деяких риб, що живуть у схожих умовах.
-
Найбільшим з них є гігантський кальмар, досягає 13-14 метрів в довжину. Водиться він тільки в Південному океані. Другими за розмірами і першими по масі є кальмари Architeuthis. Вони виростають до 8-10 метрів, а важать до 500 кг.
Рататуй з кальмаром
Інгредієнти:
-
Оливкова олія -150 мл
-
Ріпчаста цибулю - 2 шт
-
Баклажани - 3 шт
-
Зелений перець - 2 шт
-
Цукіні - 4 шт
-
Помідори - 500 г
-
Часник - 2 шт
-
Сіль - за смаком
-
Кільця кальмара - 500 г
Приготування:
-
Цибулю, часник і помідори треба очистити і дрібно накришити. Баклажани і цукіні теж очистити і порізати кубиками. Перці потрібно очистити від насіння і нарізати шматочками.
-
Все масло, крім двох столових ложок, розігрійте у великій сковороді. Відведіть туди дрібно порізану цибулю і смажте на повільному вогні, помішуючи, 5 хвилин, поки він не стане м'яким і прозорим. Додайте баклажани і готуйте 10 хвилин. Потім всипте перці і готуйте, помішуючи, ще 10 хвилин. Додайте цукіні, помідори, часник і сіль. Накрийте і тушкуйте 1 годину.
-
Обваляйте кільця кальмарів в борошні і смажте їх на добре розігрітій сковороді, помішуючи, 2-3 хвилини, поки вони не підрум'яняться. Потім приберіть з вогню.
-
Якщо в овочах занадто багато соку, злийте частину, потім насипте зверху обсмажені кільця кальмарів і подавайте.
- Ціна: 243 ₴/кг