Увага! Оптовий сайт! Діє мінімальне замовлення - 1000грн!
Щоб придбати продукцію без мінімального замовлення, відвідайте наш роздрібрий сайт sushi.vn.ua
Товар: Туби кальмара свіжоморожені.
Упаковка: Картонна коробка.
Виробник: Китай.
Термін придатності: При температурі -18 градусів до 24 місяців.
Примітки: Глазур від 35%. Ящик 10 кг.
Як і будь-яке дієтичне м’ясо, кальмари – ідеально збалансований продукт. В ньому міститься багато білка і практично немає жирів і вуглеводів. Молюски багаті вітамінами С і РР (нікотинової кислоти), Е. За кількістю калію м’ясо кальмарів може змагатися з бананами і злаками – цих молюсків навіть називають бальзамом для серця. Також кальмари містять залізо, мідь і йод та цілющі амінокислоти таурин, лізин і аргінін.
Корисні властивості:
-
покращують роботу ендокринної системи;
-
зміцнюють серцево-судинну систему;
-
видаляють з організму шлаки і токсини;
-
мають сечогінну дію;
-
благотворно впливають на органи травлення;
-
мають антисклеротичну ефектом;
-
надають регенеруючу дію на печінку;
-
сприяють нарощуванню м’язової маси.
Цікаво!
-
Кальмари мають три серця. Два з них виконують допоміжну функцію, і вони качають кров в основне серце, а воно відправляє її далі, в інші органи.
-
У кальмарів кров блакитного кольору, а не червоного. Нашій крові червоний колір надає залізо, а у них замість заліза кисень переноситься з допомогою міді.
-
У Тихому океані водяться так звані летючі кальмари. Розганяючись під водою і вистрибуючи на поверхню, вони пролітають за 20-30 метрів.
-
У кальмарів, що мешкають в холодних приполярних водах, напівпрозоре тіло, як і у деяких риб, що живуть у схожих умовах.
-
Найбільшим з них є гігантський кальмар, досягає 13-14 метрів в довжину. Водиться він тільки в Південному океані. Другими за розмірами і першими по масі є кальмари Architeuthis. Вони виростають до 8-10 метрів, а важать до 500 кг.
Кальмари, фаршировані рисом і креветками
Інгредієнти:
-
Рис - 50-70 г
-
Креветки очищені - 100 г
-
Сметана - 4-5 ст. л
-
Сир - 100 г
-
Сіль - за смаком
-
Перець чорний мелений - за смаком
-
Кальмари - 3-4 шт
-
Рослинна олія - 1 ст. л
-
Помідори - 1-2 шт
-
Вода - 150-200 мл
Приготування:
-
Рис відваріть до готовності за 20-30 хвилин і остудіть.
-
Креветки зваріть і наріжте невеликими шматочками.
-
Змішайте рис з креветками, двома-трьома ложками сметани і крупно натертим сиром. Посоліть і поперчіть.
-
Тушки кальмарів промийте, очистіть і наповніть начинкою.
-
Викладіть кальмарів в змащену маслом форму і покрийте сметаною. В ту ж форму покладіть нарізані часточками помідори і додайте трохи води.
-
Запікайте приблизно 20-25 хвилин при температурі 180 ° С. За 5-10 хвилин до готовності посипте сиром.
- Ціна: 214 ₴/кг