Продавець Оптовий склад - магазин морепродуктів розвиває свій бізнес на Prom.ua 3 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1260 відгуків
+380 (96) 995-37-36
Якісна продукція від виробника!
Кошик

М"ясо рапанів в/м

787 ₴/кг

Мінімальна сума замовлення на сайті — 1500 грн

  • Готово до відправки
М"ясо рапанів в/м
М"ясо рапанів в/мГотово до відправки
787 ₴/кг
+380 (96) 995-37-36
+380 (96) 995-37-36

Відправка по Україні в термоупаковці!

У більшість міст товар доходить за 1 ніч!

Мінімальне замовлення на сайті 1500грн

 

Товар: Рапани Чорноморські. Варено - морожені.

Упаковка: Картонна коробка.

Виробник: Україна.

Термін придатності: При температурі -18 градусів до 24 місяців.

Примітки: Суха заморозка. Ящик 10 кг.

Користь рапанів набагато вища, ніж користь інших молюсків, так як вони харчуються виключно м'ясом. Завдяки цьому в м'ясі рапанів міститься велика кількість білка, який допомагає організму відновити енергію. Смак цього молюска досить специфічний - одні знаходять в ньому явну схожість з осетриною, а іншим він більше нагадує м'ясо кальмара.

Корисні властивості:

М'ясо молюска не тільки смачне, поживне, але ще і дуже корисне. Воно містить легкозасвоюваний білок, який містить амінокислоти. Амінокислоти потрібні для роботи головного мозку, а так само для постачання м'язової тканини енергією.

У м'ясі рапана містяться вітаміни А, РР, Е і мінеральні речовини: залізо, натрій, магній, кальцій, фосфор, йод.

Всі ці корисні елементи сприяють обміну речовин, нормальній роботі нирок, забезпечують повноцінну діяльність нервової системи, підтримують зір, підвищують імунітет, позитивно впливають на процес кровотворення, підтримують роботу серця і судин.

Цікаво!

  • Кілька десятків років тому рапани мешкали тільки в Японському морі, проте в 50-х роках хтось завіз молюсків в Чорне море, де вони почали плодитися, і незабаром заповнили більшість водойм.

  • Якщо в себе на батьківщині, у водах Японського моря, цей вид ледь досягає 4-5 сантиметрів, то у водах Чорного моря цей вид, який, до речі, має тепер окрему назву Rapana pontica, досягає 12-15 сантиметрів.

  • Рапани харчуються своїми побратимами — невеликими молюсками. Їх жертвами найчастіше стають мідії і устриці. Оскільки у Чорному морі не водяться морські зірки, які регулюють популяцію рапанів, ці хижаки завдають велику шкоду місцевій екосистемі.

  • Рапани пересуваються за допомогою ноги, завдяки якій вони також розкривають раковини інших молюсків.

  • Раковина рапана зазвичай використовується в якості сувенірів, які розвозять по домівках туристи. Але в наш час вона практично не цінується.

Рапани в вершковому соусі

 

Інгредієнти: 

  • Рапани - 500 г

  • Цибуля - 1 шт

  • Гриби - 300 г

  • Біле сухе вино - ½ стакана

  • Вершки - 1 упаковка

  • Сир твердих сортів - 100 г

  • Борошно, сіль, перець, соняшникова олія - за смаком;

 

Приготування: 

  1. Рапани розморозити, шампіньйони (або будь-які інші гриби) промити.

  2. У сковороду налити рослинне масло, викласти нарізаний часник і цибулю і тушкувати до напівпрозорості. Туди ж відправити нарізані на дольки гриби, влити вино і протушкувати все протягом 5 хвилин.

  3. Молюски нарізати на невеликі шматочки, відправити в сковороду, додати 1 столову ложку борошна і все добре розмішати.

  4. Після цього влити нежирні вершки, додати сіль, перець і будь-які інші спеції. Після загустіння вершків вимкнути вогонь і розкласти отриману масу по формах для жульєну.

  5. Сир натерти на крупній тертці, посипати кожну порцію і відправити запікатися до розплавлення.

Інформація для замовлення
  • Ціна: 787 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner