Відправка по Україні в термоупаковці!
У більшість міст товар доходить за 1 ніч!
Мінімальне замовлення на сайті 1500грн
Товар: Рапани Чорноморські. Варено - морожені.
Упаковка: Картонна коробка.
Виробник: Україна.
Термін придатності: При температурі -18 градусів до 24 місяців.
Примітки: Суха заморозка. Ящик 10 кг.
Користь рапанів набагато вища, ніж користь інших молюсків, так як вони харчуються виключно м'ясом. Завдяки цьому в м'ясі рапанів міститься велика кількість білка, який допомагає організму відновити енергію. Смак цього молюска досить специфічний - одні знаходять в ньому явну схожість з осетриною, а іншим він більше нагадує м'ясо кальмара.
Корисні властивості:
М'ясо молюска не тільки смачне, поживне, але ще і дуже корисне. Воно містить легкозасвоюваний білок, який містить амінокислоти. Амінокислоти потрібні для роботи головного мозку, а так само для постачання м'язової тканини енергією.
У м'ясі рапана містяться вітаміни А, РР, Е і мінеральні речовини: залізо, натрій, магній, кальцій, фосфор, йод.
Всі ці корисні елементи сприяють обміну речовин, нормальній роботі нирок, забезпечують повноцінну діяльність нервової системи, підтримують зір, підвищують імунітет, позитивно впливають на процес кровотворення, підтримують роботу серця і судин.
Цікаво!
-
Кілька десятків років тому рапани мешкали тільки в Японському морі, проте в 50-х роках хтось завіз молюсків в Чорне море, де вони почали плодитися, і незабаром заповнили більшість водойм.
-
Якщо в себе на батьківщині, у водах Японського моря, цей вид ледь досягає 4-5 сантиметрів, то у водах Чорного моря цей вид, який, до речі, має тепер окрему назву Rapana pontica, досягає 12-15 сантиметрів.
-
Рапани харчуються своїми побратимами — невеликими молюсками. Їх жертвами найчастіше стають мідії і устриці. Оскільки у Чорному морі не водяться морські зірки, які регулюють популяцію рапанів, ці хижаки завдають велику шкоду місцевій екосистемі.
-
Рапани пересуваються за допомогою ноги, завдяки якій вони також розкривають раковини інших молюсків.
-
Раковина рапана зазвичай використовується в якості сувенірів, які розвозять по домівках туристи. Але в наш час вона практично не цінується.
Рапани в вершковому соусі
Інгредієнти:
-
Рапани - 500 г
-
Цибуля - 1 шт
-
Гриби - 300 г
-
Біле сухе вино - ½ стакана
-
Вершки - 1 упаковка
-
Сир твердих сортів - 100 г
-
Борошно, сіль, перець, соняшникова олія - за смаком;
Приготування:
-
Рапани розморозити, шампіньйони (або будь-які інші гриби) промити.
-
У сковороду налити рослинне масло, викласти нарізаний часник і цибулю і тушкувати до напівпрозорості. Туди ж відправити нарізані на дольки гриби, влити вино і протушкувати все протягом 5 хвилин.
-
Молюски нарізати на невеликі шматочки, відправити в сковороду, додати 1 столову ложку борошна і все добре розмішати.
-
Після цього влити нежирні вершки, додати сіль, перець і будь-які інші спеції. Після загустіння вершків вимкнути вогонь і розкласти отриману масу по формах для жульєну.
-
Сир натерти на крупній тертці, посипати кожну порцію і відправити запікатися до розплавлення.
- Ціна: 787 ₴/кг