Щоб придбати продукцію без мінімального замовлення, відвідайте наш роздрібрий сайт sushi.vn.ua
Товар: Тушка горбуші свіжомороженої без голови.
Упаковка: На вагу.
Виробник: США.
Термін придатності: При температурі -18 градусів до 6 місяців.
Примітки: Суха заморозка. Вага тушки 0,8+кг. Оплата за фактом ваги.
Горбуша — найпоширеніший представник сімейства лососевих. Будучи найбюджетнішою рибою цього виду, вона вважається однією з найкорисніших. Дієтологи вважають її однією з обов’язкових складових правильного і повноцінного харчування. Крім цього, корисні властивості горбуші зберігаються не залежно від способу кулінарної обробки.
Корисні властивості:
-
жирні кислоти беруть участь у відновленні кісткових тканин, надають захист від впливу токсинів;
-
речовини, що містяться в м’ясі риби, беруть участь у процесі ліпідного обміну, позитивно впливають на роботу органів шлунково-кишкового тракту;
-
жирні кислоти не завдають шкоди організму, а тільки сприяють відновленню жирового балансу в підшкірних шарах – в результаті повертається колишня еластичність і пружність шкірних покривів (відмінна профілактика целюліту);
-
кальцій позитивно впливає на нігті і волосся людини;
-
здійснюється кисневе збагачення клітин;
-
поліпшується робота залоз внутрішньої секреції;
-
відбувається поліпшення роботи центральної нервової системи;
-
корисні речовини риби позитивно позначаються на рівні цукру в крові.
Цікаво!
-
Офіційна назва горбуші – тихоокеанський лосось. Свою народну назву риба отримала за наявність особливого наросту, схожого на горб, який присутній на спинці у статевозрілих самців.
-
Улов горбуші становить 80% від загального улову червоної риби.
-
Коли горбуша заходить в річку на нерест, вона перестає харчуватися. Це означає, що в цей час її не можна зловити на вудку.
-
Горбуші потрібен горб для зручності плавання на боці, для маневреності і повороткості.
-
У цієї риби на відміну від інших риб, є ще один плавець, розташований між хвостом і плавцем на спині.
Горбуша з грибами під сирною скоринкою
Інгредієнти:
-
горбуша - 1 шт.,
-
100 г твердого сиру,
-
200 г грибів,
-
1 цибулина,
-
2 ст. л. майонезу,
-
5 ст. л. сметани 20%,
-
рибна приправа і сіль - за смаком.
Приготування:
-
Горбушу почистити, вимити і розділити на шматки. Посолити і додати приправу.
-
Взяти деко, змастити маслом і викласти рибні заготовки.
-
Гриби порізати, помістити в сковороду, змащену олією. Потім додати нарізану цибулю і тушити приблизно 5 хвилин. Додати сметану, трохи води, сіль і потримати ще на повільному вогні 5 хвилин.
-
Окремо натерти сир і заправити майонезом, змішати.
-
Майже готові гриби викласти на рибні шматки. Поверх покласти суміш сиру з майонезом.
-
Накрити деко фольгою, помістити в гарячу духовку (200 °) на 20 хвилин. Потім фольгу прибрати і готувати ще близько чверті години.
- Ціна: 244 ₴/кг