Щоб придбати продукцію без мінімального замовлення, відвідайте наш роздрібрий сайт sushi.vn.ua
Товар: Лангустина без голови.
Упаковка: Картонна коробка.
Виробник: Аргентина.
Термін придатності: При температурі -18 градусів до 24 місяців.
Примітки: Суха заморозка. Розмір 35 - 55. Оригінальний вага в коробці 2 кг.
М'ясо морського лангустина - це джерело корисного білка і інших потрібних організму мікроелементів. М'якоть великої креветки збагачена вітамінами групи B, A, C і мінеральними речовинами, такими як: цинк, фосфор, магній, залізо, марганець, натрій, калій і селен. До того ж лангустин, як і всі морепродукти збагачений йодом. Саме тому вживання м'яса лангустинів в їжу дозволяє поліпшити роботу мозку, зміцнити кістки, поліпшити стан волосся і шкіри, а також поліпшити зір.
Цікаво!
-
Свою назву лангустини отримали за зовнішню схожість з канонічним лангустом. При цьому через відносну новизну часом вони зустрічаються під різними іменами - аргентинські креветки, норвезькі омари (лобстери), скампи, дублінські креветки.
-
Слово «аргентинські» в назві підказує, де водяться ці делікатесні креветки. Дійсно, прибережні води Патагонії (регіону, що включає південну частину Аргентини і Чилі) є центром промислового лову лангустинів.
-
Розмір - одне з головних відмінностей аргентинських креветок від найближчих родичів: лангустів і омарів. Лангустини значно дрібніші.
-
Найбільша креветка на планеті - чорна тигрова. При довжині тіла в 35 см вага однієї креветки може досягати 650 грамів.
Маркування:
* L1 - великі, з головою - 10/20 шт/кг;
* L2 - середні, з головою - 21/30 шт/кг;
* С1 - великі, без голови - 30/55 шт/кг;
* С2 - середні, без голови - 56/100 шт/кг;
В силу свого надзвичайно ніжного і вишуканого смаку м'ясо лангустинів займає гідне місце серед інших морських делікатесів. Все м'ясо знаходиться хвості ракоподібних, а ось в клешнях його зовсім немає.
Як правило, лангустинів вживають в їжу в якості самостійного продукту, проте при бажанні і наявності фантазії їх можна використовувати для приготування салатів, супів і інших страв. При цьому процес приготування лангустина має деякі тонкощі: їх дуже важливо не переварити, щоб м'ясо не стало «резиновим». Панцир, клешні і голова лангустина відмінно підійдуть для приготування оригінальних за смаком соусів або бульйону.
Лангустини в тісті з гострим соусом
Інгредієнти:
-
Гострий соус - 3 ст. ложки
-
Соєвий соус - 1 ст. ложка
-
Рисовий оцет - ½ ст. ложки
-
Кунжутне масло - 1 ч. Ложка
-
Часник - 3 зубчики
-
Лайм - ¹/₂ штуки
-
Сіль - за смаком
-
Мелений чорний перець - за смаком
-
Цукор - 1 ст. ложка
-
Лангустини - 12 штук
-
Тісто для вонтонів - 6 листів (можна використовувати інше)
-
Борошно - 1 ст. ложка
-
Вода - 1 ст. ложка
-
Рослинна олія - 3 склянки
Соус:
-
Цукор - 150 г
-
Рисовий оцет - 60 мл
-
Вода - 4 ст. ложки
-
Сушений часник - 1 ст. ложка
-
Гострий соус - 1 ст. ложка
-
Мелений червоний перець - 1 ст. ложка
-
Борошно - 1 ст. ложка
-
Кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка
-
Сіль - ½ ч. ложки
Приготування:
-
З'єднайте гострий і соєвий соус, рисовий оцет і кунжутне масло.
-
Додайте пропущений через прес часник, сік лайма і його цедру, натерту на дрібній тертці.
-
Всипте сіль, перець і цукор і ретельно перемішайте.
-
Лангустини помістіть в підготовлений маринад і відправте в холодильник на півгодини.
-
В цей час квадратні листи тіста розріжте по діагоналі, щоб з кожного вийшло по два трикутника.
-
Оберніть лангустини тістом: вершину трикутника завертайте всередину, а хвостики лангустин залишайте відкритими.
-
Обсмажуйте креветки в гарячому маслі 2-3 хвилини.
-
Викладіть їх на паперові рушники, щоб прибрати надлишки масла.
-
У невеликому сотейнику змішайте цукор, рисовий оцет і воду. Тримайте на вогні, поки цукор повністю не розчиниться.
-
Додайте подрібнений часник, гострий соус і червоний перець. Варіть, поки соус не загусне.
-
Потім всипте борошно, крохмаль і сіль і ретельно перемішайте. Зніміть соус з вогню і дайте охолонути.
Основні | |
---|---|
Виробник | Саме Те |
- Ціна: 575 ₴/кг